twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

19 teknik terbaik...

ni adalah beberapa cara yang aku jumpa,cara untuk menghalau roomate..haha..

1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang ko dan bagitau kat roommate ko nak balikkampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. unpack segala brg ko & pegi tidor.

2. Setiap kali roommate ko balik, jerit sekuat hati"horee...ko dah balik". lepas tu menari dlm 5 minit.lepas tu, tenung jam lama2 dan tanyadia "Sepatutnya ko dah belah dah skrg"

3. Setiap kali bangun tido, jerit kuat2 "Tolong, kat mana aku berada ni?" dan lari keliiling bilik tu. Kemudian, sambung tidor.esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan ko.Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata "Dah merebak- dah merebak"

5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap "Aku tak bolehhidup sebilik dengan kau agi" sambil keluar & menghempaskan pintubilik dgn kuat...Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ

.6. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. lepas tu cakap, "Siot betul, kalah lagi"

7. Setiap kali roommate ko balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat "Horee...". bukak lampu semula.

8. pakai topi kertas. Bila dia balik,cakap "Selamat Datang ke McDonald.Boleh saya ambil pesanan anda..." Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata "Eh, ko rupanya..."

9. Kata kat roommate ko "Ada pesanan penting untuk ko". Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam,bangun dan cakap ko dah lupa pesanantu.Kemudian, cakap "Eh...aku dah ingat". Lepas tu pengsan balik.

10. Bila roommate ko balik, berpura2 tengah telefon.Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap katroommate ko bhw yg telefon tadi adalah mak dia. mak dia cakap akan telefon balik.

11. Kalau roommate ko suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis,cakap dengan dia bhw kau perlu ajar dia cara mengosok gigi dengan betul

12. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah kau. Dalam risalah tu,nyatakan bahawa roommate ko hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate ko.

13. Bila roommate ko tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.

14. Duduk & renung roommate ko dlm 2-3 jam.Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam ko tengahtengok wayang.

15. Masa roommate ko xde, ambil deodorant dia.Lepas tu sapukan kat seluruh dinding bilik. Bila diabalik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukanselalu sampai deodorant tu habis.

16. Kalau roommate ko ada binatang peliharaan,spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt.Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd ko

.17. (Khas Untuk Lelaki Sahaja) Pegang & gosok-gosok rambut roommate ko sambil berkata "Rambut ko hitam, lurus dan berkilat la...Macam teknik rebonding...". Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.

18. Sembunyikan seluar dalam/baju dalam ko yg telah dipakai bawah bantal roommate ko. Bila dia balik, komplen yg seluar/baju dalam ko hilang. Toksah nak ngada2 pegi cari kat lain, pegi straight kat bantal dia. Lepas tu tuduh roommate ko gila seks...

29. Ko campak jerk barang dia kat luar...


boleh la try...hahaha

5 comments:

nuddy gaga said...

hai~
btw~bgus nyerw cara nk halau room8/housem8~aha

well~do u mind i follow ur blog?

i pun dh HALAU HOUSEM8 I!~aha

farhana said...

haha bagus2 ada cara nak halau roomate..sape punye idea ni?

adoreshamila said...

macam nak try je salah satu cara tu...haha

DhaiSZa@eIJa said...

hYe..
wAh..chAM gEmpaK jeR cARe NieY..
mNcABar tP tEknIk yG baGUSh uTk hAlaU ro0m8 Yg diBEncI..

mazwhere said...

nuddy gaga==>

folow jer..hehe..19 cara terbaik tu..haha..tp sy xpenah cuba la...sbb roomate sy baikkk..

farhana==>

ari tu member anto email,so sy pon post la kat blog..bg idea kat member2 yg lain..

adoreshamila==>

try la..nnt gtau jd ke x?
nak wat report..kihkihkih...

eja==>

gempak..tp agak kelakar dan kejam jugak la...